Til dig, der er ny formand

Åbning_Onsdag_Mikkel Madsen-17

FOTO: MIKKEL MADSEN / SMUKFEST 2019

Velkommen i Skanderborg Festivalklub, hvor man som medlem automatisk opnår retten til at tænke smukke tanker og gøre smukke ting.

Lad os gøre det helt klart for dig, hvad det er for en klub, du er en del af som frivillig leder. 

Formålet med foreningen har været klar lige siden begyndelsen i 1980. Det er nedskrevet i Skanderborg Festivalklubs formålsparagraffer, hvor der øverst står: 

”Mindst en gang årligt at afholde en helt særlig, smuk festival i fællesskabets, kærlighedens og samværets ånd – og gøre det i respekt for og med hensyntagen til omgivelserne, både når det angår naturen, vi fester i og ved at være en inkluderende virksomhed med plads til forskellighed blandt medarbejdere og frivillighed”  (§2.1 Vedtægter, Skanderborg Festivalklub)

Dét er essensen af Skanderborg Festivalklub og en stor del af det, vi kalder Waltherånd. Walther er vores allesammen øverste og ypperste troldechef, og alt vi gør, er i hans ånd. Walther har været med siden begyndelsen og er på mange måder personificeringen af festivalens og foreningens formål og værdier.  

Walther repræsenterer altså̊ festivalklubbens seks kerneværdier: fællesskab, fest, frivillighed, antidagligdag, glæde og kærlighed. Et værdisæt som alle ansatte, frivillige ledere, medhjælpere og andre involverede i Skanderborg Festivalklub arbejder ud fra. 

Udover i fællesskab at sikre den årlige skovfest peger foreningens formål også̊ på, at vi hvert år skal give ud af det, vi har mest af; nemlig fællesskab og overskudsenergi. Det gør vi ved at give penge til dem, som har ondt i fællesskabet. Til det formål har foreningen sin helt egen fond – Smukfonden. Smukfonden støtter fortrinsvist ensomme og udsatte unge, og alle medlemmer af festivalklubben har mulighed for at søge støtte til projekter. 

Det er i meget korte træk, grundlaget for vores arbejde og samarbejde i Skanderborg Festivalklub, og noget af det som vi i sidste ende håber, at gæsterne i skoven også̊ mærker, oplever og bliver smittet af.