Fordele som frivillig leder

Waltherwellness_TheisPoulsen_424

FOTO: THEIS POULSEN / SMUKFEST 2019

Der bliver lagt hundredevis af frivillige timer i opgaven som frivillig leder – hvad enten du er formand, stedfortræder eller subformand på Smukfest. Derfor er der også lidt ekstra fordele særligt som formand – både under Smukfest, men også i løbet af året.

Under Smukfest

Pauserum, overnatningsmulighed og lidt selvforkælelse, der alt sammen hjælper til at gøre det lidt nemmere at løfte den store opgave som frivillig leder under Smukfest.

Formandscamping er et særligt campingområde for frivillige ledere, som også går under navnet “Grusgraven” og ligger i bunden af Sølundsvej.

Området er forbeholdt formænd og stedfortrædere. Alle forespørgsler omkring en plads på formandscamping skal gå igennem din koordinator, som godkender og sender forespørgslen videre til Boformskoordinationen, som herefter håndterer fordelingen – så længe lager haves. En plads på formandscamping er kun gældende for en sæson ad gangen.

Der er to muligheder for overnatning i grusgraven – enten et telt stillet til rådighed af Walther eller medbringelse af egen vogn.

Telt
Der opstilles et to-personers telt med strøm, luftmadras samt bord og 2 stole i forteltet. Teltet vil være klar til indflytning, og efter festivalen skal vi nok sørge for at pakke teltet ned for dig. Du skal blot sørge for at pakke stole, bord og luftmadras sammen. Waltherservice af højeste kaliber! Vi opfordrer selvfølgelig til, at teltet gøres rent og skrald smides ud, inden du forlader det. Det er knap så fedt at få et telt til næste år, der lugter af dåsemakrel og sure sokker.

Camping
Indregistreret eller ej, så er du velkommen til at komme med din egen vogn – dog så længe der foreligger en godkendelse fra din koordinator og at reserveringen er bekræftet. Campingvogne, der ikke er indregistreret, skal aflevere prøvepladerne i vagtteltet til grusgraven ved ankomst.

FormandsFri er formænd og stedfortræderes frirum og stedet, hvor man kan tage sig en velfortjent pause. Det er en oase med mulighed for afslapning, networking, bad, forfriskninger, mad ad-libitum og uden beregning.
Man opfordres til at sætte mobilen på lydløs og ikke snakke i mobiltelefon i FormandsFri.

Hvem? Formænd og stedfortrædere har adgang ved fremvisning af ID-kort. Som formand kan du undtagelsesvis invitere en Subformand med til et enkelt måltid. Eksempelvis, når subformanden har gjort en ekstraordinær indsats. 

Formandsfri er først og fremmest et fristed for voksne, frivillige ledere, og vi opfordrer derfor ikke til at medbringe medhjælper-børn. Hvis det alligevel vurderes nødvendigt, er det vigtigt at huske, at medhjælper-børn er med på de voksnes præmisser, og at stedet er tænkt som et rekreativt område for vores frivillige ledere, der har brug for at lade op i rolige omgivelser. 

Vi gør yderlig opmærksom på, at børn over 15 år ikke bør opholde sig i Formandsfri, da de regnes som selvstændige gæster eller medhjælpere.

Åbningstid

FormandsFri holder åbent i festivalugen i følgende tidsrum:
Onsdag: kl. 12.00-20.00
Torsdag-lørdag: kl. 08.00-22.00
Søndag: kl. 08.00-15.00

Buffet i tidsrummet
Morgenmad: kl. 08.00-11.00
Frokost: kl. 12.00-14.30
Aftensmad: kl. 18.00-21.00

Foreningskoordinationen uddeler på vegne af Smukfest, Walther og co. hvert år en gave som tak for den ekstraordinære indsats i forbindelse med planlægningen, afviklingen og evalueringen af festivalen.

Hvem? Der er en gave til alle formænd og stedfortrædere.
Hvornår? Uddeles til “Velkommen i skoven”-reception, den første søndag i festivalen.

Formandsgaven 2024🎁

Nøj, hvor glæder vi os til at dele årets Formandsgave med jer! Den har været undervejs i næsten halvandet år, og der er lagt mange tanker i den. I år findes gaven som produkt på dit personlige armbånd, og man kan derfor ikke hente for en ven.

Formandsgaven kan afhentes: 
  • Søndag den 4. august kl. 19–20.30 til Velkommen i skoven reception i FormandsFri.
  • Onsdag den 7. august til og med søndag den 11. august kl. 10–20 i Ambassaden. 
  • 12. august til og med 30. september i receptionens åbningstid på FØLA, Birkevej 20.
Formandsgaven er til formænd + stedfortrædere.

 

I løbet af året

Frivilligheden og i særdeleshed den frivillige ledelse rækker langt ud over de 8 festivaldage. Derfor er der flere tilbud til dig som leder, der kan være med til at sikre udviklingen og gejsten.

Frivillighed & Fælleskabskoordinationen arrangerer en årlig ekskursion med plads til omkring 80 deltagere. Turens destination skifter, men tidligere år er den gået til blandt andet Nibe Festival, Jelling Festival og Copenhell

Hvem? Turen er i udgangspunktet forbeholdt formænd, og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet. Evt. ledige pladser tilbydes derefter interesserede stedfortræder efter samme princip.
Hvornår? Tidspunktet afhænger af destinationen og varierer derfor. 

Vi tror på, at ledelsesudvikling kan bidrage til at skabe et fælles sprog omkring ledelse og give den enkelte leder de bedste forudsætninger for at indfri sine lederpotentialer – til gavn for både den enkelte og foreningen. Der udbydes årligt to lederudviklingsforløb, som frivillige ledere kan ansøge optagelse på.

Det lange forløb

Det lange lederudviklingsforløb strækker sig over et semester og foregår sammen med andre frivillige ledere fra Smukfest. Forløbet udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus, giver 10 ECTS-point på akademiniveau og kan afsluttes med eksamen.

Det lange lederudviklingsforløb er for dig, som er motiveret for, at udvikle din ledelsesstil. På uddannelsen får du mulighed for at arbejde med både lederstil og egen lederadfærd. Du bliver fortrolig med relevante ledelses- og samarbejdsformer, og opnår forståelse for kompetencer og udviklingspotentialer på dit hold. Du kommer til at arbejde med konkrete, praktiske problemstillinger og ledelsesdilemmaer, og den afsluttende eksamen tager udgangspunkt i en case fra din lederrolle på festivalen.

Det korte forløb

Det korte lederudviklingsforløb strækker sig over en weekend og foregår sammen med andre frivillige ledere fra Smukfest. Forløbet består af en en blanding af teori og praksis, som kan styrke dine kompetencer som leder, sammenhængskraften på dit hold og dine personlige ressourcer.

Det korte lederudviklingsforløb er for dig, der gerne vil blive klogere på dig selv, dit hold, andres hold og alle de fælles og forskellige udfordringer, man har som frivillig leder på Smukfest. Du kommer til at arbejde med personprofiler, kommunikation og konflikthåndtering med afsæt i virkelige cases.

Alle kan være med på dette forløb, og det kræver ikke nogen særlige forudsætninger at deltage.

Walthers Hvile er festivalens pragtfulde sommerhus ved Ballen på Samsø. Skanderborg Festivalklub udlejer værelser til klubbens frivillige medhjælpere i folkeskolernes ferier. Som formand har du mulighed for at komme i betragtning som vicevært i én af disse uger. Viceværten er ansvarlig for Walthers Hvile, tilmeldinger fra medhjælpere, oprydning, fordeling af madlavning og meget mere.

Frivillighed & Fællesskabskoordinationen udsender i løbet af oktober nærmere information om viceværttjansen, ansøgningsprocedure mv.