Hvad Walther mener om...

Frivillighedsgruppen har de seneste par år haft fokus på at få formuleret Walthers mening om forskellige emner – med formålet om at skabe et trygt, rart og bæredygtigt arbejdsmiljø i foreningen.

Politikkerne er en italesættelse af vores allerede eksisterende praksis og på ingen måder ment som en bureaukratisering. Formålet er at få en fælles forståelsesramme på tværs af koordinator- og det frivillige ledelseslag. Når praksis er nedfældet på skrift, kan det bruges som fælles dialog-værktøj, når du skal tale rammer og kultur på dit hold. 

Tøv ikke med at tage fat i din koordinator, hvis du har spørgsmål eller brug for sparring i forbindelse med implementering af disse spilleregler.

Festival og alkohol hænger oftest uløseligt sammen her i det danske land, og det er Walther helt med på. Det mener han til gengæld ikke, at beruselse og arbejde gør, og derfor har vores øverste troldechef lavet et sæt spilleregler for, hvordan vi håndterer kombinationen af alkohol, festival og frivilligt arbejde i skoven.

Spillereglernes formål er at gøre det klart og tydeligt, hvad Walthers holdning er til indtagelse af alkohol i forbindelse med opstilling, afvikling og nedtagning af Smukfest. Walthers spilleregler skal være med til at sikre, at skoven og de omkringliggende arealer er et sikkert, trygt og rart sted for både medhjælpere, ansatte, byens borgere og eksterne samarbejdspartnere.
Spillereglerne gælder for alle som løser opgaver i Skanderborg Festivalklub i forbindelse med Smukfest – både når det gælder opstilling, afvikling og nedtagning.

Skovspillereglerne

Det er en generel holdning, at arbejde og beruselse ikke hører sammen. Vores opgave er at sikre både medhjælpere og gæsters trivsel og sikkerhed, og derfor blandes arbejde og beruselse ikke.

Det forventes til enhver tid, at medhjælpere ikke er berusede på vagt – og det gælder alle 340 hold.

Koordinator og formand skal i samarbejde sørge for, at holdets medhjælpere kan arbejde sikkert og forsvarligt. Dette kan på nogle hold betyde en nul-alkoholpolitik, som det eksempelvis er tilfældet i Sikkerhedsorganisationen, eller det kan være skærpede regler for indtagelse af alkohol på holdet eller i holdets område afhængig af, hvad holdets opgave er.

Husk desuden, at færdselsloven og arbejdsmiljøloven også̊ altid gælder i og udenfor skoven.

Download som PDF her

Nej tak til grænseoverskridelser – det er ikke smukt! Vi er en forening fuld af kærlighed, fest og farver. Men vi er ikke en forening, hvor det er i orden at overskride andres grænser, det er absolut ikke i troldens ånd.

Walther vil gerne:
Ordentlighed
Plads til mangfoldighed
Kærlighed og fællesskab
Respekt for hinanden

Husk, at et nej er nej og stop er stop.

Hvad skal jeg som leder gøre?
Hvis du som formand får en henvendelse fra en medhjælper, der har oplevet noget grænseoverskridende, som du har brug for hjælp til at håndtere eller vil orientere om, står vi parat til at hjælpe dig. Det samme gælder, hvis du selv har oplevet noget, så ræk endelig ud.

Du kan altid gå til din koordinator i dit område. Derudover vil det året rundt, samt under opstilling og nedtagning, være HR Chef Trine Teglhus, der er din kontaktperson.

Under afvikling er det et vagt nummer hos BSK du ringer til. De tager imod dit kald, og sørger for, at du bliver kontaktet af den, der har grænseoverskridelsesvagten.

Kontakt
Under afvikling af Smukfest: tlf. 87 93 72 27
Opstilling og nedtagning: tlf. 21 71 93 87
Året rundt: tlf. 21 71 93 87

Download som PDF her

Walther har et ønske om, at alle medhjælpere på Smukfest stortrives i skoven, og det kræver gode og sunde arbejdsvilkår. Walther har undersøgt, hvordan man bedst sørger for den slags og har derefter lavet et sæt skovspilleregler for medhjælpernes vagter, der tager udgangspunkt i gældende love og regler.

Walthers spilleregler gælder for alle som løser opgaver i Skanderborg Festivalklub i forbindelse med Smukfest – både når det gælder opstilling, afvikling og nedtagning.

Skovspillereglerne

Koordinator og formand har i fællesskab ansvaret for at sikre, at Walthers skovspilleregler overholdes. Medhjælperes vagtplan eller opgave skal i udgangspunktet planlægges i overensstemmelse med følgende regler:

  • Formanden kan tilrettelægge vagter fleksibelt i op til 13 timer ad gangen afhængigt af opgavens karakter, og hvad der giver mening for opgaveløsningen
  • For mange hold er det mest meningsfuldt for både trivsel og kvalitet i opgaveløsningen at tilrettelægge arbejdet i kortere stræk, hvor en medhjælper eksempelvis arbejder i max 6-10 timer ad gangen
  • Medhjælpere skal i udgangspunktet altid have 11 timers fri mellem vagter

Der er nogle enkelte og særlige funktioner, som kan være undtaget Walthers spilleregler, fordi der er tale om en tilkaldefunktion. I disse tilfælde kan medhjælpere have vagter af mere end 13 timers varighed. Det skal dog altid godkendes af nærmeste koordinator.

Download som PDF her